Historie om gården og oss som bor her.

Vi, Mona og Jon Solberg giftet oss i 1998. Vi har tre fantastiske jenter, hvor kun to bor igjen hjemme enn så lenge. Vi bor i dag i det som var kårboligen her for hovedbyggningen var for dårlig og ble revet før vår tid. Planen var å bygge ett pensjonat der hovedhuset sto, for vegen til Odalen gikk rett forbi huset vårt. (Det var før krigen i 1940)

Storbråtan gård ble første gang ryddet i 1760 av gruvearbeidere i forbindelse med gruvedrifta i Gullverket. Gården har vært i familien siden 1885, tidligere var det vanlig at de som overtok også skiftet navn til Storbråtan. Noe vi også vurderte, men Jon tok den endelige avgjørelsen om å beholde Solberg som etternavn.

Jon overtok gården i 1987 og vi flyttet inn her i 1996. Vi har brukt mange år på å pusse opp både huset og gården generelt. Når vi overtok var det å bære ved og vann. Så i 2011 etter sterkt påtrykk fra kommunen om å drive stedet selv, startet vi med en håndfull Gammalnorsk spælsau. I dag, mai 2017 har vi 63 vinterfora sauer.

Vi er små i det store bildet, men akkurat så store som vi ønsker å være :-)

Storbråtan Gård

Den "grønne" vinteren på vei mot påske

19. feb, 2020

Februar

Alle de voksne søyene er parret og vi håper de har tatt seg. Dette er første året siden vi startet med forstetelling på våre sauer at vi ikke fikk på grunn av sykdom på vår faste fosterteller. Så da blir det ekstra spennende å se hvor mange lam vi får til våren. Vi regner med å starte lamming rundt den 22 april.

26. okt, 2019

Ny klippet og klare for vinteren

Denne uken gikk nok en gruppe lam og søyer til slakt, masse godt kjøtt er blitt delt ut. Vi har også hatt besøk av Gbs klipperi så nå er alle sauene fått av seg høstulla. Nå skal vi gjøre klart til parring og sette sammen gode grupper som forhåpentelig fungerer godt slik at det blir fine lam til våren. I Gårdsbutikken gjør vi nå klart til jul, husk å bestill skinn med trykk i god tid før jul. Velkommen til oss :-)

17. sep, 2019

Ny e-post adresse

storbratan.gardsbutikk@online.no

17. sep, 2019

Siste frist for bestilling av deilig lammekjøtt

Nå har vi fått hjem alle sauene fra skogsbeite og innmarksbeiter. For dere som ønsker å kjøpe livdyr er det godt utvalg nå. Vi skal denne uken veie lammene og skille fra de som skal slaktes. Så nå er det siste frist til å bestille deilig lammekjøtt, du får det enten fedig oppdelt eller så deler du selv. Nyt høsten.

 • Dyr på gården

  I 2011 bestemte vi oss for å starte med Gammalnorsk spælsau. Fantastisk dyr på alle måter. Godt lynne, mange forskjellige farger og personligheter. Utrolig flinke til å holde kulturlandskapet nede, veldig godt, mørt kjøtt og flotte skinnfeller.
  Ellers har vi noen katter som hjelper oss med å holde musene unna og i februar 2018 kjøpte vi oss en Border Collie, Emmi som på sikt skal hjelpe oss med sauene.

 • Storbråtan Gårdsbutikk

  Her får du blant annet kjøpt flotte skinn fra sauene våre, de er alle i naturlige farger og lang flott ull. Jeg syr gjerne sammen flere skinn og trykker på baksiden, alt etter hva du ønsker deg.
  Vi har også garn, ullpledd, puter, sukkertøy og andre flotte varer. Ønsker først og fremst norske produkter.
  Vi selger spekepølser laget av kun egne dyr og vår egen oppskrift. Vi har også fenalår og fryst grytekjøtt/fårikålkjøtt.
  Ønsker du ferskt lammekjøtt så ta kontakt og så setter vi deg opp på lista, stort sett kun levering på høsten.

 • REKO-Ringen

  Vi er nå også valgt å være med på REKO-Ringen sine utleveringer her i området. Vi er med på utleveringer på Årnes, Lillestrøm og meldt vår interesse nå når det starter i Eidsvoll og på Jessheim.
  Da bestiller du varer på Facebook/REKO-Ringen og vi leverer det på avtalt sted, tid og dato.
  Vi selger da blant annet Fårikålkjøtt vakumpakket og fryst ca 800 gram.
  Spekepølser,
  Fenalår,
  Egg,
  Skinn og garn.