Historie om gården og oss som bor her.

Vi, Mona og Jon Solberg giftet oss i 1998. Vi har tre fantastiske jenter, hvor kun to bor igjen hjemme enn så lenge. Vi bor i dag i det som var kårboligen her for hovedbyggningen var for dårlig og ble revet før vår tid. Planen var å bygge ett pensjonat der hovedhuset sto, for vegen til Odalen gikk rett forbi huset vårt. (Det var før krigen i 1940)

Storbråtan gård ble første gang ryddet i 1760 av gruvearbeidere i forbindelse med gruvedrifta i Gullverket. Gården har vært i familien siden 1885, tidligere var det vanlig at de som overtok også skiftet navn til Storbråtan. Noe vi også vurderte, men Jon tok den endelige avgjørelsen om å beholde Solberg som etternavn.

Jon overtok gården i 1987 og vi flyttet inn her i 1996. Vi har brukt mange år på å pusse opp både huset og gården generelt. Når vi overtok var det å bære ved og vann. Så i 2011 etter sterkt påtrykk fra kommunen om å drive stedet selv, startet vi med en håndfull Gammalnorsk spælsau. I dag, mai 2017 har vi 63 vinterfora sauer.

Vi er små i det store bildet, men akkurat så store som vi ønsker å være :-)

Storbråtan Gård

Våren 2021

18. mai, 2021

Gårdsbutikken

Det er nå åpen etter avtale, det er enklest å prøve oss på mobil. Det er mange flotte varer og husk på at om du vil vi skal klare oss så husk på å bruk oss❤️

10. mai, 2021

Vel overstått lamming

For andre året på rad ble det ikke mulig å gjennomføre Åpent Fjøs pga pandemien. Det er bare å krysse fingrene for at vi går bedre tider i møte. Åpent Fjøs har vært markering for slutten på lammingen. I år fikk vi 72 lam og to hadde tippet rett antall lam, de vil snart få sine premier.
Da husfrua sin helse ikke bedrer seg må jeg si at jeg er så glad for all hjelp vi har fått fra «barn og svigerbarn» og dere andre både før, under og etter lammingen. Tusen takk, uten dere hadde det ikke gått❤️

5. des, 2020

God jul

Dette er virkelig vært annerledes året for alle med covid-19 som styrer mye av vårt liv. Hos oss har det meste gått bra men ingen av våre faste arrangement har vi fått gjennomført. Da helsa til husfrua ikke har vært så bra dette året har vi vært så heldige å fått mye hjelp av døtrene våre. Gårdsbutikken er åpen så det er bare å ta kontakt eller komme innom. Der er det mange fantastiske gaver til de du har kjær.

17. sep, 2019

Ny e-post adresse

storbratan.gardsbutikk@online.no

 • Dyr på gården

  I 2011 bestemte vi oss for å starte med Gammalnorsk spælsau. Fantastisk dyr på alle måter. Godt lynne, mange forskjellige farger og personligheter. Utrolig flinke til å holde kulturlandskapet nede, veldig godt, mørt kjøtt og flotte skinnfeller.
  Ellers har vi noen katter som hjelper oss med å holde musene unna og i februar 2018 kjøpte vi oss en Border Collie, Emmi som på sikt skal hjelpe oss med sauene.

 • Storbråtan Gårdsbutikk

  Her får du blant annet kjøpt flotte skinn fra sauene våre, de er alle i naturlige farger og lang flott ull. Jeg syr gjerne sammen flere skinn og trykker på baksiden, alt etter hva du ønsker deg.
  Vi har også garn, ullpledd, puter, sukkertøy og andre flotte varer. Ønsker først og fremst norske produkter.
  Vi selger spekepølser laget av kun egne dyr og vår egen oppskrift. Vi har også fenalår og fryst grytekjøtt/fårikålkjøtt.
  Ønsker du ferskt lammekjøtt så ta kontakt og så setter vi deg opp på lista, stort sett kun levering på høsten.

 • REKO-Ringen

  Vi er nå også valgt å være med på REKO-Ringen sine utleveringer her i området. Vi er med på utleveringer på Årnes, Lillestrøm og meldt vår interesse nå når det starter i Eidsvoll og på Jessheim.
  Da bestiller du varer på Facebook/REKO-Ringen og vi leverer det på avtalt sted, tid og dato.
  Vi selger da blant annet Fårikålkjøtt vakumpakket og fryst ca 800 gram.
  Spekepølser,
  Fenalår,
  Egg,
  Skinn og garn.